Life Coaching

Honnan tudhatod, hogy coachra van szükséged?

Van olyan dolog az életedben, amivel valahogy nem tudsz dűlőre jutni, pedig nagyon szeretnél? Nos, innen.

A coaching egy tanulási forma, amelyben megtalálhatod a válaszaidat / megoldásaidat. Te hozod a témád, én hozom a kérdéseimet, és ketten együtt valami nagyot alkotunk! Coachként nem adok tanácsot és nem is ítélkezem feletted. Célom csupán annyi, hogy kérdéseimmel felszínre hozzam a benned rejlő nagyszerűséget.

life coaching

A coaching az újdonság erejével hat. Ahelyett, hogy ugyanazokat a köröket futnád, olyan kérdésekkel szembesítelek, amelyek kizökkentenek. Bevilágítunk olyan sarkokba is, ahová esetleg magadtól nem jutna eszedbe benézni. Minél inkább képben vagy saját működésedet illetően, annál szabadabb leszel, és annál könnyebben fogsz tudni változtatni.

Milyen témákon lehet coachingban dolgozni?

  • ha bizonytalan vagy, hogy a megfelelő helyen dolgozol-e
  • ha szeretnél több időt magadra és a családodra
  • ha jól jönne egy kis plusz motiváció
  • ha úgy érzed, valami nem oké, de nem tudod, mi az
  • ha szeretnél határozottabb, magabiztosabb lenni
  • ha egy fontos döntés előtt állsz
  • ha nem tudod, merre indulj
  • ha minden jó, de azt szeretnéd, hogy még jobb legyen

…és még sorolhatnám.

A coaching azonban akkor is tartogathat számodra hasznot, ha épp nem kell szembenézned semmiféle megpróbáltatással. Ha minden rendben van körülötted, az kiváló lehetőség arra, hogy ránézzünk, mitől olyan jó most, és hogyan lehetne ezt az állapotot a jövőben is megőrizni. A coaching tehát nem csak a negatívból képes egy pozitív állapotba vinni, hanem a pozitívból a még pozitívabba is!

Mit kaphatsz tőlem?

Mit kapsz, ha eljössz hozzám coachingra? Első körben értő figyelmet, támogatást, elfogadást, stb. Ez idáig még nem nagy szó, ezeket bármelyik valamire való coachtól megkapod. A kérdés inkább az, amire megpróbálok most választ adni, hogy mivel kapsz többet. Hogy miért vagyok más, mint a többi coach, ami lényegében annyit tesz, miért vagyok más, mint a többi ember.

Ami számomra a legfontosabb a coachingban – és általában véve az életben – az egyfajta letisztult létezésmód közvetítése, a szó legpozitívabb értelmében. Mit is jelent ez? Őszinteséget, nyitottságot, egyszerűséget, és egyfajta kíváncsiságot, rácsodálkozást a világra, játékosságot, és nem utolsó sorban szeretetet, mert hiszem, hogy ezek által élhetünk stabil, kiegyensúlyozott életet. Az egyszerűségben ugyanakkor benne rejlik a hatékonyság is. 

Mindenféle szempontból igyekszem őszintének lenni, és erre bátorítom ügyfeleimet is. Hagyjuk a játszmákat, hagyjuk a sallangokat. Egy coaching ülésen nincs helye vetítésnek. Az előrelépés záloga az, hogy transzparensek legyünk egymás és mások felé is.

Nyitottság és elfogadás – hiszem, hogy nincs jó és rossz döntés, továbbá, hogy minden ember más, de a maga módján mindenki tud nagyszerű lenni. Kínosan ügyelek rá, hogy sose ítélkezzem mások felett, nem csak mint coach, mint ember is. Ha eljössz hozzám, biztos lehetsz benne, hogy nem próbállak meg valamiféle idealizált sémához igazítani, inkább azon leszek, hogy felfedezzem és megértsem a te egyedi nézőpontodat. A jó életre nincs recept, és hogy te hogy leszel rendben, azt csak te tudod. Ez az, amit ki akarok hozni belőled.

Az üléseim általában jó hangulatban telnek (amennyire ezt a téma megengedi persze), van hogy pörgök, van hogy visszaveszek és csendben vagyok – mikor mi esik jól az ügyfélnek. A humorom általában nem szokták érteni (már megszoktam…), ezért óvatosan bánok vele. Mindazonáltal a nevetést hihetetlenül erőteljes eszköznek tartom. Ha az ügyfél képes magába nézni, és nevetni egy jót, tudom, hogy nyert ügyünk van. Az életben semmit sem lenne szabad túl komolyan vennünk!

Gyere el egy ingyenes ismerkedő beszélgetésre!

Nem tudod, hogy belevágj-e? Az első ülés mindenkinek ingyenes, így lehetőséged van személyesen is megismerkedni velem, anélkül, hogy elköteleznéd magad.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, és szívesen kipróbálnád, keress fel még ma, és egyeztessünk időpontot!